web analytics

Paul Cox (73) maakt na zes jaar nieuwe film

Reacties zijn gesloten

De Limburgse cineast Paul Cox gaat na een pauze van zes jaar weer een film draaien, zo meldt het ANP. Het project heet Force of Destiny en is voor een groot deel gebaseerd op zijn eigen levensverhaal.

Cox, in 1940 geboren in Venlo en sinds zijn vijfentwintigse woonachtig in Australië, onderging een aantal jaar geleden een zware levertransplantatie en vocht voor zijn leven, maar is inmiddels weer zover opgeknapt dat hij weer kan gaan filmen. En dat doet de 73-jarige filmmaker nog maar wat graag.

Force of Destiny vertelt over een kunstenaar die opnieuw het leven moet ontdekken als hij na een onverwachte levertransplantatie zijn levensverwachting flink bij moet stellen. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door David Wenham (Lord of the Rings) en de Australische actrice Jacqueline McKenzie (Deep Blue Sea). De opnames gaan in maart van start in Sydney.

Cox, in Nederland vrijwel onbekend, maakte de afgelopen halve eeuw bijna dertig films waarvoor hij over de hele wereld een groot aantal prijzen ontving. In Nederland draaide hij nog nooit een meter film. In tegenstelling tot België, waar hij onder meer Vincent maakte (over Vincent Van Gogh) en Damiaan, over de beroemde Belgische pater die op Hawaï een leprakolonie begon. Ook maakte hij onder meer de films Innocence, My First Wive en Exile.