web analytics

Paul Ruven maakt Anne Frank-film

Reacties zijn gesloten

Producent Paul Ruven werkt aan een Nederlandstalige speelfilm over Anne Frank. De film moet rond de 70ste sterfdag van Anne, in maart 2015, uitkomen. Het zou de eerste Nederlandstalige film over het Joodse meisje zijn.

De regisseur van onder meer Filmpje! en Gangsterboys is momenteel in gesprek met de Anne Frank Stichting over de mogelijke verfilming. Volgens Ruven zal de film een aantal hardnekkige fouten corrigeren, ”zodat we voor het eerst een juiste en waarachtige verfilming van het leven van Anne Frank zullen krijgen.”

De Anne Frank Stichting verricht momenteel onderzoek naar het leven van Anne, waarin nieuwe inzichten naar voren zijn gekomen.

Noot van de redactie:
Maria Peters is momenteel voornemens het boek Je beste vriendin Anne te verfilmen, van schrijfster Jacqueline Maarsen. In dat autobiografische boek vertelt de schrijfster over haar jeugd in Amsterdam en haar vriendschap met Anne Frank. Zij bleven bevriend tot Anne en haar familie in juni 1942 onderdoken in het Achterhuis. Deze film moet in 2013 in de bioscopen te zien zijn.