web analytics

Piet Römer wil alsnog Baantjer-film

Reacties zijn gesloten

Piet Römer (82) hoopt nog altijd dat er een film van Baantjer gemaakt wordt. Het was ooit de bedoeling om de tv-serie op RTL 4 af te sluiten met een grote bioscoopfilm, maar dit werd uiteindelijk afgeblazen omdat producent Endemol  vreesde dat zij bioscoopgangers niets meer kon bieden dan wat ze al gewend waren van de tv-serie. “Het is in Gods handen“, zegt Römer nu. “Ik zou wel willen. Maar dan moet het wel een beetje snel, anders loop ik met een rollator. Of nog erger: dan ben ik zelf het lijk.“

Victor Reinier (46), die Vledder speelde in Baantjer en nu te zien is in de politieserie Flikken Maastricht, denkt dat een Baantjer-film er niet meer in zit. Hij vertelt in Televizier: “Dat station is redelijk gepasseerd. Nadat de serie was afgelopen, wilden Piet en ik allebei heel graag een Baantjer-film maken, maar dat was ons niet gegund door de producent. Pietje is nu bijna 82 dus dat wordt een moeilijk verhaal.”

Römer speelde rechercheur De Cock in Baantjer, dat jarenlang miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd hield op de vrijdagavond van RTL 4.

Bron: Mediacourant

6 gedachten over “Piet Römer wil alsnog Baantjer-film

 1. Ik hoop eigenlijk dat het nog eens gaat gebeuren, want zoals de serie eindigde was eigenlijk heel treurig. Gewoon weer een zaak opgelost, zij het deze keer met een paar oude bekende en een explosie.

 2. Zou wel grappig zijn als nu voor het eerst in de geschiedenis van Baantjer de zaak níet opgelost wordt.

 3. Ik meen me te herrineren dat er een seizoensfinale was waarin officieel de zaak niet werd opgelost. Maar de Cock was de Cock niet als hij het onoficcieel wel wist op te lossen.

  Maareh, het zou inderdaad grappig zijn. Een goede doofpotaffaire ofzo.

 4. Het was trouwens wel grappig om Romer in Flikken Maastricht te zien als iemand die niet helemaal te vertrouwen blijkt.

 5. Het is onzin dat er niet iets nieuws te verzinnen is, het zou juist cool zijn als de Cock bijvoorbeeld met pensioen is en Terminaal ziek is (Kanker) ofzo en te horen heeft gekregen dat hij nog maar een half jaar te leven heeft.

  Dick Vledder heeft inmiddels de de toko overgenomen en zit op de stoel van de Cock. Els Peters zit op de stoel van buitendam. En den Koninghe is nog ook al heel oud maar wil niet stoppen met het beroep. Buitendam zou inmiddels dikke vrienden zijn privé met de kok en is ook gestopt. Maarjah een baantjer zonder Buitendam kan natuurlijk niet. Dus die moet betrokken zijn bij de zaak waar Vledder mee bezig is maar niet op kan lossen. En dus heeft hij toch nog 1 keer in zijn leven echt de hulp van de Cock nodig. De eerste 45 minuten zou je dus kunnen besteden aan de opbouw van een geweldig spannende zaak. Tijdens de eerste 45 minuten wordt het de cock (omdat die 2 elkaar natuurlijk prive wel nog regelmatig zien) duidelijk dat de zaak Vledder boven het hoofd stijgt. De Cock besluit om dan toch (ondanks de ziekte) zich met een moordzaak te bemoeien. Het einde moet dan naar mijn idee ook echt de dood van de Cock betekenen en die zou dan waardig in zijn ziekbed sterven.

  Kortom een film van baatjer met een emotionele lading is er echt nog wel te maken…. alleen men moet wel willen.

Reacties zijn gesloten.