web analytics

Poster Angst wint Cinema.nl afficheprijs

Reacties zijn gesloten

De poster van de documentaire Angst, ontworpen door Sander Plug, is bekroond met de Cinema.nl Afficheprijs 2009. De prijs bestaat uit 2.500 euro en een wisseltrofee: een ingelijst affiche van de klassieker Jonge harten (1936), ontworpen door Titus Leeser.

Het winnende affiche toont een recht in de lens kijkende vrouw achter een zo goed als gesloten luxaflex; als toeschouwer word je zo een wereld ingetrokken die wordt bepaald door angststoornissen. ‘Een intrigerend beeld’, noteerde een van de stemmers. ‘Het affiche laat zien wat angst doet: fragmenteren en afschermen van de realiteit’, luidde een andere reactie.

De overweging van de jury om Angst te nomineren:
‘De kwaliteit van het affiche voor de documentaire Angst van Michiel van Erp wordt in hoge mate bepaald door de intrigerende foto. Als toeschouwer word je onmiddellijk betrokken bij een pijnlijk leven achter de luxaflex. Een wereld die wordt bepaald door angststoornissen. Het affiche roept herinneringen op aan de poster voor Body Double van Brian De Palma. De luxaflex werkt als een scherm dat opgetrokken lijkt te worden en tegelijkertijd iets verbergt. Je voelt je bijna een voyeur die deelgenoot van iets wordt gemaakt. Het personage achter de luxaflex kijkt je recht in de ogen, alsof ze zich ervan bewust is dat ze wordt bekeken.’

Bron: NFF

Reacties zijn gesloten.