web analytics

Prijzen voor Nederlandse films in Kopenhagen

Reacties zijn gesloten

Vandaag hebben de Nederlandse korte kinderfilm Papa’s Tango en de korte jeugddocumentaire Door de oren van Ellen respectievelijk de eerste prijs voor‘Best Short Film’ and ‘Best Short Documentary’ gewonnen op het prestigieuze Deense jeugdfilmfestival BUSTER. De gelukkige makers Saskia Gubbels (Door de oren van Ellen) en Michiel van Jaarsveld (Papa’s Tango) ontvingen zojuist zelf deze hoofdprijzen in Kopenhagen, allebei ter waarde van EUR 2.000,-.

Korte synopsis Papa’s Tango: Hannah (Lucía Almeida Carrion) is radeloos wanneer haar Argentijnse vader (Fidel Garcia Cortez), die gescheiden leeft van haar Nederlandse moeder (Saskia Temmink), besluit om definitief terug te keren naar zijn geboortestad Buenos Aires. Zij probeert dit verlies te verwerken en ontdekt dat hun gemeenschappelijke liefde voor de tango de verre afstand moeiteloos overbrugt.

BUSTER is de 22e internationale festivalselectie voor Papa’s Tango sinds de première vorig jaar op Cinekid, waar de film op de aankomende editie weer te zien zal zijn, net zoals op het Nederlands Film festival in Utrecht (29/9 en 3/10). Eerder won de jeugdfilm op het Bologna Filmfestival zowel de publieks- als de juryprijs en werd Papa’s Tango geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn, Prix Jeunesse (Finalist) en het Chicago International Children’s Film Festival.

Papa’s Tango is geregisseerd door Michiel van Jaarsveld, het script werd geschreven door Amarins Romkema en is geproduceerd door IJswater Films en de Boeddhistische Omroep (BOS) i.h.k.v. ‘Kind & Kleur’, ondersteund door het Mediafonds.

Door de oren van Ellen is geregisseerd door Saskia Gubbels en geproduceerd door Hollandse Helden i.s.m. de NCRV i.h.k.v. ‘Document Junior’.

In deze documentaire volgen we de 11-jarige Ellen. Ellen praat niet met haar stem maar met haar handen, in gebarentaal, want ze is doof. Ellen moet kiezen naar welke middelbare school ze gaat. Ze wil niet naar het doveninternaat, zoals andere dove kinderen. Ze wil het liefst naar een gewone school of anders naar de slechthorende school. Net als haar hartsvriendin Myrthe die slechthorend is. Maar, zal ze daar worden toegelaten?

Door de oren van Ellen is geselecteerd voor het Gouden Kalveren competitieprogramma in de categorie korte documentaire van het Nederlands Filmfestival in Utrecht.