web analytics

Prima start ‘Ushi’ in de bioscopen

Reacties zijn gesloten

Gisteren was de bioscoopfilm Ushi Must Marry, waarin het bekende typetje van Wendy van Dijk op zoek gaat naar een man, een groot succes in de zalen. Met zo’n 13.000 bezoekers schoot de doldwaze komedie van regisseur Paul Ruven direct in de bezoekers top-3 van Valentijnsdag. In de film neemt de ontregelende en brutale Japanse journaliste het heft in eigen hand als haar ouders haar willen uithuwelijken aan een sumoworstelaar.

De komedie, die in 107 Nederlandse zalen te zien is, opende hiermee niet alleen beter dan blockbusters als Mr. Bean’s Holiday (12.100 bezoekers) en Borat (10.700), maar trok ook meer bezoekers dan een recente bioscoophit als Alles is Familie (12.000 bezoekers).

In de doldwaze komedie Ushi must Marry moet Ushi Hirosaki, het populaire typetje van Wendy van Dijk, volgens de Japanse traditie voor haar 30e trouwen. Omdat de tijd dringt besluit haar familie haar uit te huwelijken aan een enorme sumoworstelaar. Een nogal ongelukkige combinatie zo blijkt al snel, dus besluit Ushi zelf op zoek te gaan naar een leukere kandidaat. Maar dan moet ze zichzelf eerst omtoveren tot ideale vrouw! Ze reist de halve wereld over, van Londen en Parijs tot aan glamoureus Hollywood, om haar droomman te vinden. Onderweg doet ze dappere pogingen om bijvoorbeeld tafelmanieren te leren en haar Japanse accent kwijt te raken. Dat loopt natuurlijk uit op een avontuur vol gênante en hilarische situaties.

Met naast Wendy van Dijk als Ushi Hirosaki ook rollen van Hiromi Tojo, Mark Sagato en cameo’s van Patrick Dempsey, Chris ‘Mr. Big’ Noth, Hans Klok en Uri Geller.