web analytics

Problemen rond 'De Vastgoedfraude'

Reacties zijn gesloten

Uitgeverij Nieuw Amsterdam gaat binnenkort opnieuw in gesprek met een aantal partijen die interesse hebben om het boek De Vastgoedfraude te verfilmen.

Eigenlijk zou tv- en filmproducent Eyeworks van Reinout Oerlemans er een tv-serie van gaan maken, maar die deal gaat zeer waarschijnlijk niet door. Dat zei uitgever Henk ter Borg van Nieuw Amsterdam vrijdag. Volgens Ter Borg is de samenwerking met Eyeworks zo goed als van tafel, omdat het bedrijf als voorwaarde stelde dat alle juridische aansprakelijkheid voor de film kwam te liggen bij Nieuw Amsterdam en Het Financieele Dagblad (de auteurs van het boek werken bij die krant). Die twee hadden daar echter geen zin in.

Oerlemans vertelde onlangs tegen het zakenblad Quote dat hij moeilijkheden heeft met het verfilmen van het boek. ”Ik heb behoorlijk wat tegenwind uit de vastgoedwereld gekregen toen ik bekendmaakte dat ik de filmrechten had gekocht. Laat ik het zo zeggen; vanwege alle juridische dreigementen heb ik het project tijdelijk ‘on hold’ gezet”, zei hij toen. Een woordvoerster van Eyeworks weigerde vrijdag verder ook maar iets over de kwestie te zeggen.

De Vastgoedfraude van Het Financieel Dagblad-journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel gaat over een omvangrijke fraudezaak en het justitieel onderzoek daarnaar. Projectontwikkelaars, pensioenfondsdirecteuren en vastgoedhandelaren zouden daarbij miljoenen euro’s bij hun bedrijven hebben weggesluisd.

Nieuw Amsterdam gaat nu in gesprek met drie andere partijen die eerder al interesse hadden getoond om het boek te verfilmen. Een daarvan, theatermaker George van Houts, is al bezig een theatervoorstelling van het boek te maken. Ter Borg zegt te balen dat de deal met Eyeworks niet doorgaat. Daar was niet alleen ”een aantrekkelijk bedrag” mee gemoeid, maar het boek gaat volgens hem ook over ”een belangrijke maatschappelijke kwestie”. ”Dat is eigenlijk nog belangrijker dan het geld.”

Bron: ANP