web analytics

Producent Hans Pos (56) overleden

Reacties zijn gesloten

Filmproducent, schrijver en regisseur Hans Pos is vandaag op 56-jarige leeftijd overleden. Pos was al een paar jaar ziek, nadat hij in 2011 onwel werd op de set van de film Cop vs. Killer.

Hans Pos medium

In 1987 richtte Pos samen met Dave Schram en Maria Peters filmproductiemaatschappij Shooting Star op. De afgelopen decennia was het bedrijf verantwoordelijk voor onder andere de bioscoophits Kruimeltje, Pietje Bell, Sonny Boy, Daens en de reeks Carry Slee-films.

Als regisseur maakte hij de films Bella Bettien, Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi en Cop vs. Killer.

In het najaar van 2012 sprak NLFilmdoek.nl nog kort met Pos, toentertijd nog steeds herstellende. Hij vertelde toen het volgende:  “Ik ben als de regisseur van Cop vs Killer op de set ‘omgevallen’ en sindsdien nog steeds revaliderend van de gevolgen van een zware hersenoperatie … luctor et emergo.  Als het me iets heeft bijgebracht, is het dat geluk en ook sommige vriendschappen zeer betrekkelijk en kwetsbaar zijn; dat mijn levensmotto daardoor onbetwist ‘Carpe Diem ’is; en dat er op velerlei gebied vaak heel veel te relativeren valt (Dave (Schram, red.) zegt dan altijd: ‘Ach … het is allemaal maar Dikkertje Dap’).

Wij wensen familie, vrienden en andere dierbaren van Pos veel sterkte.