web analytics

Provost ‘best new director’ in Seattle

Reacties zijn gesloten

The Invader, het speelfilmdebuut van Nicolas Provost, is op het Seattle International Film Festival bekroond met de Grand Jury Prize voor Best New Director. Met de prijs in de VS zit de film aan zes bekroningen, waarvan drie voor beste regie.

Het Seattle filmfestival (17 mei – 10 juni) had lovende woorden voor zowel regisseur Nicolas Provost als zijn film: ‘Vanaf de indrukwekkende openingsscène […] weet je dat je in de handen bent van een gewiekste provocateur. En The Invader is niets minder dan een aangrijpende en gelaagde provocatie over ras, cultuur, klasse en seks.’ Eerder won Provost o.a. Best Director (Reflet d’Or) op het Internationaal Filmfestival van Genève en Beste Vlaams talent (Jo Röpcke Award), uitgereikd door Knack Focus.

In The Invader, het speelfilmdebuut van Vlaams cineast en beeldend kunstenaar Nicolas Provost, komt een Afrikaan in zijn zoektocht naar een betere plek in de wereld terecht in Brussel. Door zijn confrontatie met onze harde maatschappij wordt hij langzaam maar zeker het spiegelbeeld van onze ergste angsten, het monster dat we zelf creëerden. In de film zien we o.a. Issaka Sawadogo (Swooni), de Italiaanse actrice Stefania Rocca (The Talented Mr. Ripley, Love’s Labour’s Lost, Heaven, …), Tibo Vandenborre en Hannelore Knuts. De film is een coproductie tussen Versus Production en Prime Time van Antonino Lombardo (producent van o.a. de films van Fien Troch), en kwam tot stand met steun van o.a. het VAF/Filmfonds.

Bron: VAF