web analytics

Raaf Mixer

Reacties zijn gesloten 

Raaf Mixer is een komische, interactieve webserie over het leven van Raaf, een veertienjarige jongen uit Amsterdam. Voor de verandering bepalen niet de makers, maar de kijkers het verloop van de serie. Vanaf 21 september is Raaf Mixer te volgen op de website van Villa Achterwerk en als trailer op televisie.

 

De vijftiendelige komische dramaserie vertelt het verhaal van een 14-jarige jongen, Raaf Mixer. Hij droomt ervan om de beste didgeridoospeler van Nederland te worden. Stiekem is hij verliefd op zijn beste vriendin Luka en hij doet er dan ook alles aan om haar te helpen bij de zoektocht naar haar biologische vader. Zullen ze haar vader ooit vinden en zal Raaf Luka en de wereld veroveren met zijn didgeridoo? De kijker beslist!

 

Aan het eind van iedere aflevering richt Raaf zich via zijn webcam tot de kijker en vraagt hem om hulp bij het maken van zijn keuze. De kijker kan via een poll op de website aangeven wat Raaf in de volgende aflevering moet doen. Bijvoorbeeld: moet Raaf het goedmaken met Luka door een taart te bakken of een aboriginal schilderij te maken? De optie met de meeste stemmen wordt in de volgende aflevering uitgevoerd.

 

Ik heb het genoegen gehad om een klein rolletje te mogen spelen in de eerste aflevering van deze serie. “We hebben een perfecte rol voor je”, wist één van de regisseuses mij te melden. “Je mag soldaat spelen in een actiescène!.” Nonchelant nam ik de rol aan, alsof het me niet zoveel deed, maar de week voor het draaien heb ik dagelijks staan te oefenen voor mijn spiegel. Oefenen in sterven, in vallen en vooral in stoer kijken. En toen was mijn moment of fame daar. Mijn sterfscène. Stiekem droomde ik van glorieuze sterfscènes van Willem Dafoe in Platoon of eentje met de impact van Cees Geel in Simon. En ik kan u zeggen; het wordt nóg beter. Pak de tissues er maar bij. Een nieuwe ster is opgestaan. Nu alleen hopen dat ik bij mijn volgende rol wél tekst heb.

 

Vanaf morgen is elke zondag de aflevering te zien via www.villa-achterwerk.nl en op www.raafmixer.nl.