web analytics

Rel rond 'De Hel van 63' continues

Reacties zijn gesloten

Autoverhuurbedrijf Fliervoet heeft via de rechter beslag laten leggen op de bankrekeningen van De hel van ’63 Film bv van filmproducent Klaas de Jong. Dat heeft advocaat Willem-Jan Tielemans in Amsterdam vrijdag gezegd. Ook heeft het verhuurbedrijf beslag laten leggen op alle gelden die de Stichting Nederlands Fonds voor de Film nog moet uitbetalen aan De hel van ’63 Film bv.

Tijdens de filmopnamen van De hel van ’63 leverde Fliervoet onder meer de auto’s voor het vervoer van acteurs en camera’s. Volgens Fliervoet krijgt hij nog 40.000 euro van de filmproducent en zijn er nog zeker tien schuldeisers die geld moeten krijgen van de filmproducent. De Jong is indirect bestuurder en enig aandeelhouder van de bv.

Een paar maanden geleden noemde acteur Maarten Spanjer de filmproducent ”een oplichter”, omdat hij nog geld zou krijgen van de Jong, die ook producent was van de Kameleon-films. De rechtbank bepaalde toen dat Spanjer, die in de film Kameleon 2 de rol van Gerben speelde, zijn uitspraak moest rectificeren. Spanjer is hiertegen in hoger beroep gegaan. In een eerder stadium deed een groot deel van de crew al van zich spreken, toen de erbarmelijke werkomstandigheden boven tafel kwamen.

Bron: ANP

3 gedachten over “Rel rond 'De Hel van 63' continues

  1. Wachten tot wijkagent bromsnor uit de Kameleon-films de zaak oplost.

  2. @Hans: En anders Sergeant-Majoor Hoeks uit “de hel”.

    Toch jammer trouwens dat deze film zo word overschaduwd door dit gedoe. Hij was namelijk niet slecht vond ik.

Reacties zijn gesloten.