web analytics

Remakerechten ‘Plan C’ verkocht aan VS

Reacties zijn gesloten

De remake-rechten van de Nederlandse film “Plan C” zijn afgelopen weekend verkocht aan een Amerikaanse productiemaatschappij. De Nederlandse producenten LEV Pictures en CTM Films zullen direct betrokken blijven bij alle facetten van de Amerikaanse remake. Tevens is de film geselecteerd door het Fantastic Festival, het jaarlijks grootste genre filmfestival in de Verenigde Staten. Het festival vindt in september plaats.

“Plan C” ging afgelopen week succesvol in première en is sinds 1 maart in de Nederlandse bioscopen te zien. Ruben van der Meer speelt de hoofdrol. Ton Kas en René van ’t Hof nemen de andere twee hoofdrollen voor hun rekening. Ook Kees Hulst, Rifka Lodeizen, Horace Cohen en Victor Löw zijn te zien in “Plan C”. Het is de debuutfilm van regisseur en scenarioschrijver Max Porcelijn.

Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer) is een Amsterdamse rechercheur met een twijfelachtige reputatie en gokschulden. De Chinese onderwereldfiguur Hao bedreigt Ronalds ex-vrouw en zoontje om zijn geld terug te krijgen. Ronald bedenkt een geniaal plan om alles recht te zetten. Althans… dat denkt hij… Twee kleine criminelen (Ton Kas en René van ’t Hof) zullen een illegaal pokertoernooi overvallen. Omdat Ronald zelf meespeelt, heeft hij een perfect alibi. Snel, simpel en niemand raakt gewond. Een waterdicht plan… Totdat er doden vallen. Wanneer Ronalds partners in crime er met het geld vandoor gaan en zijn collega’s bij de politie hem van de overval beginnen te verdenken, volgt een zenuwslopend spel op leven en dood. En Ronald is all-in… met de slechtste hand van z’n leven.

“Plan C” is geproduceerd door LEV Pictures en komt tot stand in co-productie met Filmfonds Plan C, Avro en CTM Films. De film is nu in de bioscoop te zien.