web analytics

Retrospectief Jos de Putter in Italië

Reacties zijn gesloten

Het Florence International Documentary Film Festival – Festival Dei Popoli eert dit jaar de Nederlandse documentairemaker Jos de Putter met een retrospectief.

Het retrospectief bestaat uit 15 films uit het uitgebreide oeuvre van De Putter. Het programma opent met See No Evil (2014), over het dagelijks leven van drie beroemde hoogbejaarde chimpansees. De film opende eerder Dokfest Munchen en werd daar tevens verkozen tot beste documentaire. See No Evil werd ook geselecteerd voor gerenommeerde internationale filmfestivals als het Nyon International Documentary Film Festival – Visions du Réel en Hotdocs Canadian International Documentary Festival. Het retrospectief bestaat uit films waarmee De Putter internationale bekendheid verwierf, zoals zijn documentaire-debuut Het is een Schone Dag Geweest (1993), Solo, de wet van de Favela (1994), Dans, Grozny dans (2003),Beyond the Game (2008).

De filmmaker is aanwezig in Florence tijdens het festival en geeft een workshop getiteld Werkelijkheid en Fictie in Documentaire Cinema.

Het retrospectief kwam tot stand in samenwerking met EYE International. De 55e editie van het Festival Dei Popoli vindt plaats van 28 november – 5 december in Florence, Italië.