web analytics

Richard Dols maakt documentaire over mensen in hun laatste levensfase

Reacties zijn gesloten

Met de documentaire ‘Voor de stilte’ springt de Limburgse filmmaker Richard Dols in het gat over de actuele discussie van de herverdeling van de zorg. Het verhaal wordt verteld van mensen in hun laatste levensfase in het hospice. Terwijl de politieke partijen druk debatteren over de veranderingen en bezuinigingen in de zorg, om te kijken hoe het zorgpakket opnieuw ingedeeld wordt, kijkt Stichting Zuyderzigt naar de zachte kant van de zorg. Wat gaat er door je heen als je weet dat je gaat sterven? Aan de hand van talenten en herinneringen van mensen wordt de zorgmaatschappij en het leven in een hospice op een verhelderende en eerlijke manier belicht.

Richard Dols is na de dood van een vriend geïnspireerd geraakt en wil op maatschappelijk vlak het overlijden bespreekbaar maken en het leven in een hospice tonen. Hij werkt samen met de jonge filmmakers en mede-Cinesud’ers Hanneke Som en Ruud Geuijen. Het totale project bestaat uit de documentaire en 8 losse portretten.

Dit project wordt onder andere mede ondersteund door de Provincie Limburg en Stichting DELA goededoelenfonds.

Basisgedachte van crowdfunding is de gedachte dat vanuit een gift iets wordt teruggegeven. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met sieraden-ontwerpster Renske de Veld. Met het ontwerp van deze broche heeft zij laten zien hoe het mogelijk is om maatschappelijke thema’s te koppelen aan mooie producten. De sieraden verwijzen naar de gasten, medewerkers, hospices en de maatschappelijke thema’s die aan bod komen.