web analytics

Roman ‘Ik houd van U.’ wordt verfilmd

Reacties zijn gesloten

De roman Ik houd van U. van schrijfster en actrice Nicole van Nierop zal worden verfilmd door NL Film. De filmproductiemaatschappij van Alain de Levita heeft recentelijk de filmrechten gekocht van Uitgeverij Lebowski. Momenteel wordt er door de Belgische scenarist Christophe Dirickx i.s.m. met Mark Preston gewerkt aan het filmscenario.

Dirickx schreef eerder het filmscenario van de succesvolle speelfilm De Helaasheid der Dingen. Nicole van Nierop is bekend als kassameisje en alleenstaande moeder Manuela van Grinsven uit de bioscoophit New Kids Turbo en de tv-serie New Kids. Haar grootste ambities liggen echter op schrijversgebied. Zo verscheen in april 2010 haar debuutroman Ik houd van U. bij Uitgeverij Lebowski. Daarin doet Van Nierop op een verrassende en innemende manier het verhaal van een gezinsdrama uit te doeken. Het boek werd door de pers zeer goed ontvangen.

Nicole van Nierop werd geboren in Eindhoven en vertrok op zeventienjarige leeftijd naar Australië om daar te studeren aan de Queensland University. Na twee jaar kwam ze terug naar Nederland en werd gevraagd om te acteren in een korte film. In 2006 speelde Nicole in de toneelversie van One flew over the Cuckoo’s Nest.

NL Film produceert speelfilms, waaronder recentelijk De Storm, Lang & Gelukkig en Alle Tijd. Daarnaast produceert het productiebedrijf dramaseries als In Therapie, Penoza en Verborgen Gebreken.

Henneman Agency