web analytics

Roos van Erkel in ‘Het Bombardement’

Reacties zijn gesloten

Theateractrice Roos van Erkel gaat naast Jan Smit spelen in de film Het Bombardement van regisseur Ate de Jong, zo meldt distributeur Dutch Filmworks vandaag. Van Erkel vervangt Noortje Herlaar, die vorige week liet weten een rol in de televisieserie Moeder, ik wil bij de Revue te verkiezen boven die in Het Bombardement. Voor Van Erkel betekent de rol haar speelfilmdebuut. De opnames voor Het Bombardement starten volgende maand.

Het Bombardement is een zinderend liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
Ate de Jong regisseerde diverse films in Nederland en Hollywood, waaronder de Amerikaanse hitserie Miami Vice en Een Vlucht Regenwulpen. Ook was hij producent van The Discovery of Heaven (naar het boek van Harry Mulisch), Zomerhitte (naar het boek van Jan Wolkers) en Left Luggage (regie Jeroen Krabbe).
Producent San Fu Maltha produceerde eerder ondermeer Suskind, Tirza (inzending Academy Awards), Oorlogswinter (shortlist Academy Awards) en Zwartboek (shortlist Academy Awards). René Huybrechtse (De Dominee) en Paul Ruven (Filmpje!) werken sinds een aantal jaren samen onder het productiebedrijf Talent United. In-Soo Productions (Parradox) is de Rotterdamse co producent. Distributeur Dutch FilmWorks zal de film eind 2012 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.