web analytics

Rowwen Heze verzorgt titelsong en muziek ‘Hemel op Aarde’

Reacties zijn gesloten

De Limburgse band Rowwen Hèze maakt de score voor de nieuwe bioscoopfilm van Pieter Kuijpers Hemel op Aarde. Ook de titelsong van de film is geschreven door de band. Rowwen Hèze begon ruim vijfentwintig jaar geleden als Engelstalig bandje uit de Peel. Inmiddels is Rowwen Hèze uitgegroeid tot een van de grote acts in de Nederlandse popmuziek met liedjes in het Limburgs dialect.

Hemel op Aarde is een aangrijpend verhaal over de impact van je eerste liefde, volwassen worden en afscheid nemen. Een romantisch drama met in de hoofdrollen Huub Stapel, Jeroen van Koningsbrugge en Lies Visschedijk.

Tren van Enckevort (Rowwen Heze) laat op de site van de band weten: “Het is een leuk project. Ik heb scènes van de film inmiddels wel honderd keer gezien. Een groot deel van de soundtrack is instrumentaal, maar de muziek is zo gemaakt dat we er later ook teksten op kunnen zettenAlles is wonderwel op zijn plaats gevallenMijn eigen jeugdherinneringen kwamen meteen boven.”

Rowwen Hèze bracht na het debuutalbum Blieve Loepe (1989) nog een tiental albums uit, die alle hoog op de hitparades belandden en meerdere albums werden met goud of platina bekroond. In het najaar van 2006 verscheen het alom geroemde album Rodus & Lucius dat vanuit het niets de nummer 1 positie in de Album Top Honderd bereikte.  In augustus 2012 kwam Rowwen Hèze uit met haar laatste album Geal: een echte bandplaat met 12 fonkelnieuwe nummers, recht voor z’n raap. Rowwen Hèze-songs als ‘De peel in brand’ , ‘Liefde’, ‘November’ en ‘De neus umhoeg’ – eveneens goed voor hoge noteringen – zijn ondertussen als klassiekers niet meer uit het muzikale erfgoed van ons land weg te denken.

De band brengt tijdens hun theatertour  vanaf november ook de titelsong ‘Hemel op Aarde’. In de door Pieter Kuijpers geregisseerde film zijn de hoofdrollen weggelegd voor Jeroen van Koningsbrugge als vader Wiel en Lies Visschedijk zijn vrouw Gertie. De jonge hoofdrolspeler heet Bram van Schie, hij debuteert met de rol van Bart. Ella June Henrad is te zien als Moniek. Zij vertolkte eerder de hoofdrol in de Vlaamse produktie BO en was naast Rutger Hauer te zien in Portable Life. Ook Huub Stapel is te zien als dominee en broer van Gertie.

Regisseur Pieter Kuijpers brak door met de speelfilm Van God Los, Doodslag en TBS met Theo Maassen. Het scenario is geschreven door Edward Stelder. Hemel op Aarde is een ontroerend, romantisch drama. Een aangrijpend verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden.

Hemel op Aarde wordt geproduceerd door Pupkin Film (Bellicher;Cel, De Ontmaagding van Eva ven End, Doodslag) in coproductie met Caviar, Red Herring en de AVRO. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en Eurimages.

A-Film brengt de film 9 januari 2014 uit in de bioscoop.