web analytics

Rudolf van den Berg maakt 'Süskind'

Reacties zijn gesloten

Regisseur Rudolf van den Berg werkt aan een speelfilm over Walter Süskind, een van de belangrijke medewerkers van de Joodsche Raad. Dit hebben producenten San Fu Maltha, Jeroen Koolbergen en Reinier Selen woensdag bekendgemaakt. De film heet ook Süskind.

De Joodsche Raad werd door de Duitse bezetter in het leven geroepen met als doel de deportatie van de Nederlandse joden efficiënt te laten verlopen. Bij het transport van de joden naar de vernietigingskampen speelde Walter Süskind een cruciale rol. Met gevaar voor eigen leven speelde Süskind echter een geraffineerd dubbelspel met de SS. Dankzij zijn verantwoordelijke positie wist hij samen met het Amsterdamse studentenverzet tweeduizend mensen, onder wie veel kinderen, te behoeden voor deportatie.

Producenten Maltha (Fu Works) en Koolbergen (Cadenza Films) willen het project draaien na de afwerking van de speelfilm Tirza, die ook door Van den Berg is geregisseerd. De verfilming van de gelijknamige roman van Arnon Grunberg is vanaf september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: ANP

2 gedachten over “Rudolf van den Berg maakt 'Süskind'

Reacties zijn gesloten.