web analytics

Rutger Hauer wil regisseren

Reacties zijn gesloten

Acteur Rutger Hauer, die komend jaar in De Heineken Ontvoering voor het eerst sinds lange tijd weer te zien zal zijn in een volledig Nederlandstalige speelfilm, wil op korte termijn zijn debuut maken als speelfilmregisseur, meldt hij tegenover Novum. Hauer, die eerder al enkele korte films regisseerde, werkt nog steeds aan een film over de Zaandamse bankier Walraven van Hall, die tijdens de Tweede Wereldoorlog talloze gezinnen uit handen van de Duitsers hield.

Het verhaal van de film, met als werktitel Changing Fortunes, is volgens Hauer belangrijker dan ‘Soldaat van Oranje’. “Begrijp me niet verkeerd, dat is een heel fijne film, maar het is een jongensboek. Geen film die gaat over wat er in Nederland gebeurde. Van Hall is een nationaal bezit dat support verdient.”

Hauer werkt nu al jaren aan het scenario voor de film, maar vindt het script ‘nog steeds niet wat het zijn moet.’ Ook de financiering is nog niet rond. “Het zal niet makkelijk worden, zeker niet met het huidige kunstbeleid, maar ik blijf er wel voor knokken.”

Rutger Hauer is vanaf  31 maart weer te zien in de Nederlandse bioscopen in de film Black Butterflies, naast Carice van Houten en onder regie van Paula van der Oest.