web analytics

San Fu Maltha heeft grootse plannen

Reacties zijn gesloten

San Fu Maltha, producent van onder meer Zwartboek en Oorlogswinter, heeft vandaag enkele van zijn toekomstige filmplannen bekend gemaakt, zo meldt Screen Daily. Naast Amphibious 3D – Nederlands eerste lange 3D-film, in coproductie met Indonesië en België – hoopt Maltha op korte termijn onder meer nog te komen met een film over Raymond Westerling (geregisseerd door Martin Koohoven, zie vorig nieuwsbericht), Ben Sombogaarts Nadra en Portable Life met Rutger Hauer. 

Van laatstgenoemde film zijn de opnames verleden maand gestart onder regie van Fleur Boonman. De road-movie gaat  over de zeventienjarige Sea die een mysterieus medaillon vindt. Dit betekent het begin van een lange reis, vol confronterende momenten en bizarre ontmoetingen. De film verschijnt later dit jaar in de zalen. 

Nadra, een 8,2 miljoen kostende coproductie met IDTV Film, onder regie van Ben Sombogaart (De Tweeling, De Storm), gaat over Bertha Hertogh. Bertha (Maleisische naam: Nadra) was 13 jaar toen haar lot zorgde voor rellen tussen moslims en christenen in Singapore, waarbij achttien doden en tweehonderd gewonden vielen. De opnamen moeten later dit jaar starten in Singapore, Maleisië en Nederland. Of dit lukt is afhankelijk van het Filmfonds, dat nog moet beslissen over (de hoogte van) een financiële bijdrage. 

Daarnaast werkt de producent met Peter de Baan aan een film over Koningin Beatrix, het Engelstalige drama Milo (regie: Berend en Roel Boorsma) en een drama over kunstvervalser Han van Meegeren, die een Vermeer vervalste en deze aan de nazi’s verkocht. De Vlaamse cineast Dominique Deruddere (Crazy Love, Firmin) zal het scenario schrijven en de regie op zich nemen. 

Reacties zijn gesloten.