web analytics

Sanne Wallis de Vries in ‘Mees Kees’

Reacties zijn gesloten

Producent Paul Voorthuysen van o.a. Beatrix – Oranje onder Vuur maakte vandaag bekend dat Sanne Wallis de Vries de strenge directrice Dreus speelt in Mees Kees, de nieuwe speelfilm van Barbara Bredero. De film is gebaseerd op de zeer populaire gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave.

Naast Wallis de Vries, zullen ook Peter Heerschop (inspecteur), Cas Jansen (Joris), Vivienne van den Assem (juf), Mara van Vlijmen (moeder Tobias) en Hannah Hoekstra(Marie-Louise) zullen in de film te zien zijn. Eerder werd al bekend dat Willem Voogd Mees Kees speelt. De twee belangrijkste kinderrollen worden gespeeld door Brent (Sep) en Felix(Tobias).

Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door  de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf.  Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop.  Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets…

Van de kinderboekenreeks Mees Kees zijn inmiddels al meer dan 140.000 exemplaren verkocht. In 2010 was Mees Kees zelfs het kinderboekenweekgeschenk, dat in een oplage van zo’n half miljoen exemplaren over de toonbank ging.

De regie van Mees Kees is in handen van Barbara Bredero (Morrison krijgt een zusje). Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Bon Voyage). Guido van Gennep (Oorlogswinter) is director of photography, terwijl het production design verzorgd wordt door Harry Ammerlaan (Alles is Liefde). De film wordt geproduceerd door PV Pictures (Mijn vader woont in Rio)in co-productie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds.

Vanaf oktober 2012 is Mees Kees te zien in meer dan 80 bioscopen.