web analytics

'Schemer' in première op NFF

Reacties zijn gesloten

De Stadsschouwburg van Utrecht staat op zaterdagavond 25 september in het teken van de première van Schemer. Deze speelfilm van Hanro Smitsman gaat over zes middelbare schoolvrienden die een zomer lang onafscheidelijk zijn. Nadat zij het lijk van één van hun vrienden in de uiterwaarden vinden, ontrafelt zich langzaam het verhaal achter deze gruwelijke moord.

De zes vrienden gaan samen uit, hangen in de uiterwaarden en bellen veel met elkaar. Allemaal hebben ze hun eigen problemen en onzekerheden, die ze op de anderen projecteren. Onderlinge jaloezie, verliefdheden, onbegrip en roddels leiden ertoe dat de groep zich steeds meer afkeert van een van de meisjes. De groepsdruk maakt dat kleine irritaties ten opzichte van haar – buiten proportioneel – vergroot worden en omslaan in afgunst. Uiteindelijk lopen de spanningen zo hoog op dat de groep ontspoort en het plan opvat het meisje te vermoorden.

De cast van Schemer bestaat uit jonge talenten, namelijk Robert de Hoog (Skin), Gaite Jansen (Coach), Melody Klaver (Oorlogswinter), Roos Netjes (Terug naar de Kust), Gerson Oratmangoen (De Punt) en Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Bloedbroeders).

Regisseur Hanro Smitsman en scenarioschrijver Anjet Daanje raakten voor Schemer geïnspireerd door de moord op de Nijmeegse Maja Bradaric in 2003. Smitsman heeft in 2007 in Berlijn een Gouden Beer in ontvangst genomen voor zijn korte film Raak, waarvoor Anjet Daanje ook het scenario schreef. Ook met eerdere korte films won hij prijzen op internationale filmfestivals.

Schemer is een productie van Corrino Media Group in coproductie met Lemming Film  en de VARA. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. Schemer is vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Zie ook: www.schemerdefilm.nl

Reacties zijn gesloten.