web analytics

'Schemer' naar San Sebastian

Reacties zijn gesloten

De film Schemer van regisseur Hanro Smitsman is geselecteerd voor het internationale filmfestival van San Sebastian, dat maakte producent Lemming Film zojuist bekend.

Schemer gaat over een groep middelbare scholieren die een zomer lang onafscheidelijk zijn. Zes middelbare schoolvrienden zijn een broeierige zomer lang onafscheidelijk. Ze gaan samen uit, hangen in de uiterwaarden en bellen veel met elkaar. Allemaal hebben ze hun eigen problemen en onzekerheden, die ze op de anderen projecteren.

Onderlinge jaloezie, verliefdheden, onbegrip en roddels leiden ertoe dat de groep zich steeds meer afkeert van één van de meisjes. De groepsdruk maakt dat kleine irritaties ten opzichte van haar – buiten proportioneel – vergroot worden en omslaan in afgunst. Uiteindelijk lopen de spanningen zo hoog op dat de groep ontspoort en het plan opvat het meisje te vermoorden. Geïnspireerd op de moord op de Nijmeegse Maja Bradarić in 2003.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door o.a. Gaite Jansen, Melody Klaver en Robert de Hoog. Het filmfestival van San Sebastian vindt plaats van 17 tot en met 25 september. Schemer draait vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen.

4 gedachten over “'Schemer' naar San Sebastian

  1. Ik vind dit ongelooflijk slecht. Er zit in de trailer geen verhaal, je hoort alleen maar gemompel en gefluister. Als iemand tegen een autoportier trapt, hoor je daar niet het bijbehorende geluid bij. Dat maakt één en ander kunstzinnig, zeggen ze dan. Gekunsteld, zeg ik.

  2. Jeroen, heb je dezelfde trailer gezien als ik? Ik zie juist alleen maar de plot die uitgelegd wordt, waar een trailer uiteraard voor bedoeld is. Verder worden er alleen stemmen en de (misschien wat voorspelbare) muziek (Beethoven, dacht ik) gebruikt. Totaal geen andere geluiden, dus, en niet alleen die trap tegen de deur. Maakt dat een trailer echt artistiek? Lijkt me niet. Wat mij betreft is het gewoon een goede trailer, die de film goed promoot.

  3. @Brian

    Ik heb de trailer nog tweemaal bekeken en I rest my case. Ik snap nog steeds geen fluit van wat men hier beoogd te zeggen. Je ziet een meisje onder water met haar ogen knipperen (ze leeft dus), dan zie je jongeren door een veld lopen die elkaar aankijken, ondertussen hoor je pianogepingel, er worden razendsnel wat dialogen afgewerkt, je pikt wat op over relationele dingetjes en dan zie je twee jongens die elkaar omhelzen in een zwemgebied.

    Zonde. Misschien is het wel een heel mooie film…

Reacties zijn gesloten.