web analytics

Serie 'Hoe overleef Ik' in de maak

Reacties zijn gesloten

De AVRO gaat een kinderserie maken van de succesvolle boekenreeks ‘Hoe overleef ik…’ van Francine Oomen. De AVRO en uitgeverij Querido hebben een exclusief contract getekend, waarin dat mogelijk wordt gemaakt. “De boeken van Francine Oomen hebben alles in zich om een heel mooie, grappige maar ook verdiepende televisieserie te maken voor de jeugd van nu. We zijn dan ook bijzonder blij met deze samenwerking“, zegt Mylene Verdurmen, eindredacteur drama van de AVRO.

De bekende boekenreeks bestaat uit dertien delen. “Het eerste deel verscheen in 1998 en inmiddels zijn de boeken niet meer weg te denken bij meisjes tussen de 9 en 14 jaar“, vertelt een zegsvrouw van de AVRO. “De boeken zijn herhaaldelijk bekroond  door de Kinderjury en de Jonge Jury.”

De AVRO zal ‘Hoe overleef ik – de brugklas?’, ‘Hoe overleef ik –  mezelf?’ en ‘Hoe overleef ik  – mijn eerste zoen?’ samenvoegen in één serie. De scenario’s worden geschreven door Carly Schuit en Maarten Lebens. Remy van Heugten tekent voor de regie. De casting begint in september en Lemming Film zal de serie produceren. Uitzenddata zijn nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat de succesvolle boekenreeks verfilmd wordt, twee jaar geleden verscheen er reeds een filmadaptatie van Hoe overleef ik mezelf? in de zalen.

Bron: Mediacourant.nl