web analytics

‘Silent City’ verkocht aan het buitenland

Reacties zijn gesloten

Nog voor de release is de Nederlandse speelfilm Silent City van Threes Anna verkocht aan meer dan vijftien landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en diverse landen in Zuidoost-Azië.

Afgelopen vrijdag beleefde de film haar wereldpremière in een uitverkochte zaal in aanwezigheid van de makers op het Internationale Film Festival van San Sebastián. De film is genomineerd voor een Best New Directors Award. De prijsuitreiking vindt 29 september plaats. Aanstaande zondag beleeft de film haar Nederlandse première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is vanaf 4 oktober in de bioscoop te zien.

Silent is het hartverwarmende verhaal over culturele verschillen wanneer het oosten en westen elkaar treffen in Tokio. Rosa gaat in Tokio in het restaurant van Master Kon werken, een van de grootste vismeesters ter wereld. Al snel blijkt dat aarden in Japan geen vanzelfsprekendheid is. Rosa’s werkzaamheden zijn monotoon, vrijwel geen van haar collega’s spreekt Engels en zelfs oogcontact is een gunst die alleen bij hoge uitzondering wordt verleend. Als blijkt dat Rosa met haar werk als leerling niets verdient, ziet ze zich genoodzaakt naar andere inkomsten uit te kijken. Onbegrip, teleurstelling en eenzaamheid maken zich langzaam van haar meester. Toch heeft ze de sleutel tot haar geluk elke dag in de hand. Want om in de zwijgende stad te kunnen overleven zal ze eerst de vissen moeten begrijpen.