web analytics

‘Silent Ones’ naar Moskou

Reacties zijn gesloten

Het speelfilmdebuut Silent Ones van Ricky Rijneke is geselecteerd voor het 35e Moscow International Film Festival . De film zal vertoond worden in het officiële hoofdprogramma ‘Minor Dutch Artists’.

In ‘Minor Dutch Artists’ is een kleine selectie Nederlandse films te zien, waaronder Borgman van Alex van Warmerdam, Dark Blood van George Sluizer en Tricked van Paul Verhoeven.

Moskou’s festival directeur Kirill Razlogov heeft bijzondere interesse in Silent Ones deelde hij mee aan de producent van de film Rotterdam Films. De Russische componist Andrey Derchachev componeerde de muziek voor Silent Ones en voorzag de film van een uitgebalanceerde en hypnotiserende soundscape.
Andrey Derchachev werd bekend met The Return (Gouden Leeuw Venetië) en
The Banishment (prijswinnaar Cannes) van de Russische regisseur Andrej Zvjagintsev.

Regisseuse Ricky Rijneke en componist Andrey Derchachev zullen de voorstelling van de film in Moskou inleiden.

De hoofdrol in Silent Ones wordt gespeeld door de Hongaarse actrice en Berlinale shooting star Orsi Toth die o.a. te zien was in Kornel Mundruczo’s Delta (Cannes Fipresci Award) en in Women Without Men (Zilveren Leeuw Venetië) van Shirin Neshat. Ook het camerawerk was in handen van bekroond Europees filmtalent: Gergely Pohárnok (Hukkle, Taxidermia) en Jean-Paul de Zaeytijd (Les Géants, Eldorado).

Silent Ones vertelt het verhaal van de jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen, vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Een surrealistische trip balancerend op de rand van leven en dood.

De film werd eerder dit jaar genomineerd voor de Tiger Award, het prestigieuze Competitieprogramma en vlaggenschip van het International Film Festival Rotterdam.
Onlangs won de film twee prijzen op het European Film Festival in Lecce, Italië.

Silent Ones werd geproduceerd door Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden) en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. Distributeur Contact Film brengt de film later dit jaar in Nederland uit. De internationale verkoop is in handen van de Franse sales agent Wide management.