web analytics

Simon de Waal maakt tweede film

Reacties zijn gesloten

Scenarist en regisseur Simon de Waal werkt aan zijn tweede speelfilm, meldt het ANP. Hij gaat naar verwachting in 2013 zijn eigen verhaal Famous Last Words, over twee jongens die handelen in op dvd vastgelegde testamenten, verfilmen.

Voor de hoofdrollen in de film wil De Waal het zangersduo Thomas Acda en Paul de Munnik. Ook Katja Schuurman en Thekla Reuten moeten een grote rol krijgen in de film.

Een stervende maffiabaas biecht, om te voorkomen dat zijn dochter (Schuurman) ook in de misdaad belandt, in zijn afscheidsboodschap al zijn zonden en misdaden op. Wanneer de zieke crimineel echter geneest, stuurt hij een huurmoordenaar (Reuten) op de twee jongens af om te voorkomen dat zij alle namen en gegevens op de dvd openbaar maken.

Het project zou eerst door Dick Maas worden verfilmd, maar deze is momenteel druk met de voorbereidingen van zijn nieuwe actiekomedie Para. Simon de Waal werd vooral bekend als scenarist van series als BaantjerRussen en Unit 13 en de thriller Lek. Voor die laatste won hij een Gouden Kalf. Eerder dit jaar maakte hij zijn regiedebuut met Cop vs. Killer, nadat beoogd regisseer Hans Pos zijn werkzaamheden moest staken door hartproblemen.