web analytics

Sint en Diego ook volgend jaar op witte doek

Reacties zijn gesloten

Samen met de traditionele intochten en pakjesavonden, zijn de jaarlijkse Sinterklaasfilms inmiddels niet meer uit de bioscoop weg te denken. In 2012 verschijnt in deze traditie Sint & Diego: de magische Bron van Myra in de Nederlandse filmzalen. Naast de Sint zelf speelt zijn muzikale Piet Diego de hoofdrol in het nieuwe filmavontuur.

Hoe de Zwarte Pieten hun kunstjes en capriolen kunnen uithalen, is één van de geheimen van het Grote Boek van Sinterklaas. Als dat boek iets overkomt, dreigen de Pieten hun speciale krachten te verliezen en dan is het onmogelijk om op 5 december pakjesavond te houden. Om die ramp te voorkomen, stuurt de Sint zijn trouwe Piet Diego met een speciaal Pietenteam op avontuur. Om de kracht van het boek en van de Pieten te herstellen gaan ze naar de magische bron in de geboorteplaats van de Sint: Myra.

Sint & Diego: de magische Bron van Myra is een productie van Ædel Creative Media en Sparkel media. Wie er naast de Sint en Diego in de film gaan spelen is nog niet bekend. Vanaf 10 oktober 2012 zal het Sinterklaasavontuur in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.