web analytics

‘Smoorverliefd’ wint prijs in Los Angeles

Reacties zijn gesloten

De Vlaamse romantische komedie Smoorverliefd van Hilde van Mieghem heeft op het LA Femme International Film Festival de prijs gewonnen voor Beste buitenlandse film, meldt VAF. Het LA Femme International Film Festival werd zes jaar geleden opgericht om een platform te bieden aan vrouwelijke filmmakers die graag dezelfde kansen krijgen om in het commerciële filmcircuit hun filmcarrière te uit te bouwen.

Smoorverliefd doet het bijzonder goed in de Verenigde Staten want vorige week werd ook al bekend gemaakt dat de film als Best Feature Film werd gelauwerd op het Broad Humor Film Festival, dat eveneens plaats vindt in California. Het Broad Humour Film Festival is gericht op komedies met een vrouwelijke touch. Ook werd de film reeds geselecteerd voor de filfmestivals van Palm Springs, New Port Beach, Indianapolis en New Hampshire. In Europa draaide de film in festivals in Gent en Hamburg.

Smoorverliefd gaat over de eigenwijze veertienjarige Eva en gunt ons een speelse kijk in de muizenissen en amoureuze lotgevallen van zichzelf, haar zus, moeder en tante. Vier chaotisch-grappige sterke vrouwen die samen onder één dak leven en elk op hun eigen manier op zoek zijn naar ‘love, peace and happiness’. Of hoe een verpletterende kus in de regen of een gedeelde smoothie je leven kunnen veranderen …