web analytics

‘Snackbar’ in première in Berlijn

Reacties zijn gesloten

De speelfilm Snackbar van regisseur Meral Uslu is geselecteerd voor de 62e editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Snackbar draait in het Generation 14Plus programma en maakt zo kans op de Kristallen Beer. De Berlinale 2012 vindt plaats van 9 t/m 19 februari. Samen met Patatje Oorlog (regie: Nicole van Kilsdonk) en de korte film Broer (regie: Sacha Polak) zal Snackbar als derde film van Lemming Film worden vertoond tijdens het festival.

Een snackbar in een grootstedelijke buitenwijk is voor de Marokkaanse straatjeugd een toevluchtsoord. Ze zijn stoer, gewelddadig en crimineel. Ali is als een oude vertrouwde Turkse oom voor ze, begripvol, grappig en streng. Maar wat, als Ali met zijn verslaving aan trictrac dit alles op het spel zet? Snackbar: een film, net zo hard, grappig, tragisch, woest, bluesy en grillig als het leven zelf.

Met onder andere: Ali Çifteci (Vuurzee), Iliass Addab (Dunya & Desie), Ilias Ojja (Dunya & Desie ) en Ismael Tarhabi (Pizza Maffia)

Snackbar is geregisseerd door Meral Uslu en geproduceerd door Lemming Film in coproductie met Volya Films en RTV Rijmond. De film is tot stand gekomen met steun van de artistiek intendant van het Filmfonds, het Rotterdams Fonds voor de Film, het Nederlands Filmfonds. Het scenario is geschreven door Stan Lapinski. De film beleeft zijn wereldpremière tijdens de Berlinale.

Bron: Lemming Film