web analytics

Sophie van Winden vervangt Sylvia Hoeks in ‘Kenau’

Reacties zijn gesloten

Actrice Sophie van Winden (o.a. Leef!, Happy End, Eileen, De Ontmaskering van de vastgoedfraude) zal één van de hoofdrollen spelen in het historische epos Kenau, naast o.a. Monic Hendrickx, Barry Atsma en Sallie Harmsen. Sophie is gecast voor de rol van Magdalena. Eerder maakte producent Fu Works bekend dat Sylvia Hoeks deze rol zou vervullen, maar Hoeks heeft de rol om gezondheidsredenen helaas terug moeten geven. De opnames van Kenau zijn afgelopen maandag van start gegaan in Hongarije. Donderdag 28 februari is Sophie’s eerste draaidag.

In december van afgelopen jaar gaf  de 29-jarige Sylvia Hoeks al aan dat ze rust moest nemen. De afgelopen periode blijkt te kort om aan de belangrijke rol in Kenau te beginnen. Sylvia Hoeks: „De doorlopende werkdruk en de rollen die ik heb gespeeld de afgelopen jaren zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik hoopte de afgelopen maanden genoeg rust te hebben genomen, maar na het Filmfestival in Berlijn waar ik aanwezig was voor publiciteit rondom de film The Best Offer kwam ik er helaas achter dat ik kamp met vermoeidheidsverschijnselen. Ik had me enorm verheugd op Kenau, maar mijn gezondheid gaat voor”.

Sophie van Winden brak door met haar rol in de film LEEF!, waarvoor zij een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol ontving. Van Winden was recentelijk te zien in De Ontmaskering van de Vastgoedfraude en zal vanaf najaar 2013 te zien zijn in het tweede seizoen van Overspel. Ook zal ze vanaf najaar 2013 in het theater te bewonderen zijn in het toneelstuk Haar naam was Sarah.

Kenau (Monic Hendrickx) runt een goedlopende scheepswerf wanneer Haarlem in 1572 wordt belegerd door de Spanjaarden. Gevoed door haat en verdriet om de executie van haar jongste dochter, begint Kenau met haar vrouwenleger een heroïsche strijd tegen de Spaanse belegeraar. Omdat haar angst en pijn schuil gaan achter koppige geslotenheid, dreigt Kenau echter ook haar oudste dochter te verliezen.

De regie van Kenau is in handen van Maarten Treurniet (De Heineken Ontvoering; Lijn 32) en het scenario is geschreven door Karen van Holst Pellekaan en Marnie Blok, eerder samen verantwoordelijk voor Jackie en De Gelukkige Huisvrouw.Kenau wordt geproduceerd door San Fu Maltha en Els Rientjes van Fu Works. De film is een coproductie met de Belgische producent Antonino Lombardo van Prime Time (Tirza; oorlogswinter) en de Hongaarse Ivan Mark en Judith Csernai van I’m Film (Het Bombardement). De film komt als Telescoopproject tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, de NCRV, CoBo, het Ministerie van OCW, Eurimages, MEDIA, de Hongaarse Tax Shelter, het Hongaarse Film Fonds Fonds en Belgische Tax Shelter.

Distributeur Dutch Film Works brengt Kenau naar verwachting februari 2014 uit in de Nederlandse bioscopen.