web analytics

Speciale voorpremières ‘Tot Altijd’

Reacties zijn gesloten

Een aantal dagen voor de landelijke bioscooprelease op 29 maart zal het Belgische drama Tot Altijd in twee speciale voorpremières te zien zijn. In België trok de film al meer dan 160.000 bezoekers!

Op maandag 26 maart zal de film vertoont worden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, en achteraf zal er een Q&A gesprek mogelijk zijn tussen het publiek, de regisseur van de film, Nic Balthazar (die eerder het eveneens indrukwekkende Ben X regisseerde), en hoofdrolspeler Koen de Graeve (Mario). Meer informatie en kaartverkoop: http://bit.ly/xBOHSz

Op dinsdag 27 maart zal de film vertoont worden in Het Ketelhuis in Amsterdam, waar eveneens achteraf een Q&A gesprek mogelijk zal zijn tussen Nic Balthazar en hoofdrolspeler Geert van Rampelberg (Thomas). Meer informatie en kaartverkoop: http://bit.ly/wtt2X5

Tot Altijd is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Mario Verstraete, de jonge politicus met MS die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving welke hij uiteindelijk als eerste zou gebruiken.

Vier vrienden. We leren ze kennen in de jaren ’80, als geëngageerde jonge twintigers, tijdens de strijd tegen de kernraketten aan de luchtmachtbasis van Florennes. Thomas en Mario zijn beste vrienden voor het leven, ook al voelen ze zich allebei even sterk aangetrokken tot Lynn, een heerlijk gekke en aantrekkelijke meid. Speck is de jolige mascotte van het viertal.

Daarna is er het leven. Thomas wordt dokter. Speck filosoof. Lynn verdwijnt uit het zicht. Mario blijft een strijdlustige man, met grote mond en theatrale plannen voor een veelbelovende carrière in de politiek. We zien hem trouwen, een zoon krijgen en weer scheiden. Tot hij enkele jaren later gediagnosticeerd wordt met MS, alles onder het oog van Thomas. Heeft Mario daarbij in het begin nog even veel moed als humor om zijn lot en zijn ziekte te dragen, toch laat hij al snel vallen dat hij zal doorgaan zolang het plezierig blijft. Zodra zijn leven die naam niet meer waard is, dan moet Thomas hem maar “naar de nooduitgang” helpen.

Tot Altijd is een verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap, de wil om te leven, en de keuze om te sterven.