web analytics

Stapel speelt Sint

Reacties zijn gesloten

Huub Stapel speelt de controversiële rol van de moordlustige sint Niklas in de speelfilm Sint van Dick Maas. De regisseur kondigde donderdag tevens aan dat Bert Luppes (Zwartboek) een hoofdrol krijgt. Vorige week werd al bekend dat Egbert-Jan Weeber en Caro Lenssen in de film zitten.

Stapel was onlangs te zien in de film Terug naar de kust en speelt ook in Iep!, die binnenkort op het witte doek verschijnt. Stapel en Maas werkten twintig jaar geleden voor het laatst samen aan Flodder in Amerika. Eerder was Stapel te zien in Maas’ films De Lift, Flodder en Amsterdamned. Stapel: ,,Ik wil vooral ook de gevoelige kant van sint laten zien. In wezen is het een heel gevoelig en onbegrepen mens”.

Luppes kruipt in de huid van politierechercheur Goert, die Frank (Weeber) en diens vriendin Lisa (Lenssen) bijstaat als ze de strijd aangaan met de moordlustige Niklas, een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft.

Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film, die vanaf 25 november in de bioscoop draait. De filmopnamen beginnen 14 februari. Tom de Mol is de producent. Hij was met Maas ook verantwoordelijk voor de laatste bioscoophit van Maas: Moordwijven.

Bron: ANP / Trouw