web analytics

Start opnames ‘De Club van Sinterklaas’

Reacties zijn gesloten

Begin juli starten de opnames van de bioscoopfilm De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter. Het is de eerste bioscoopfilm van De Club van Sinterklaas, dat sinds 1999 al 13 jaar onafgebroken op televisie te zien is. Sinds 2009 bij RTL 4 en Telekids en daarvoor bij Jetix (Fox Kids). De TV-serie is reeds tweemaal bekroond met de Cinekid Kinderkast Award, de prijs voor het beste fictie kinderprogramma en werd in 2007 genomineerd voor de Gouden Stuiver.

De avonturen van de bekendste Pieten van Nederland; Muziekpiet, Testpiet, Profpiet, Coole Piet, Hoge Hoogte Piet, Keukenpiet, Kluspiet, Hulppiet en Hokuspokuspiet zijn een begrip voor kinderen en volwassenen. In De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter verdwijnt Sinterklaas vlak voor 5 december op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

De acteurs, die naast de Club Pieten en Sinterklaas de hoofdrollen vertolken, worden binnenkort bekendgemaakt. De regie is in handen van Pieter Walther Boer (De Co-assistent, Flikken Maastricht). De productie wordt verzorgd door Tom de Mol Productions. Vanaf 3 oktober is de film in heel Nederland in de bioscoop te zien. De film wordt gedistribueerd door Just Film Distribution.