web analytics

Start opnames Telefilm De Nieuwe Wereld

Reacties zijn gesloten

In augustus starten de opnames van De Nieuwe Wereld (werktitel), een Telefilm van producent IJswater Films en coproducent NTR. Bianca Krijgsman en Issaka Sawadogo spelen de hoofdrollen onder regie van Jaap van Heusden. Hij schreef samen met Rogier de Blok het scenario. De Telefilm wordt in het voorjaar van 2013 op televisie uitgezonden.

Mirte is een schoonmaakster die werkt op het aanmeldcentrum voor asielzoekers. Een vrouw met een pijnlijk verleden die door routine grip op haar bestaan probeert te houden. Ook haar zoontje houdt ze ongewild op afstand, zodat hij noodgedwongen bij haar zus en zwager woont. Tot Luc arriveert, een West-Afrikaanse asielzoeker met een dramatisch vluchtverhaal. Vanaf dag één irriteert en confronteert hij Mirte. Maar door hun kleine ontmoetingen wordt haar leven gedurende de tien dagen van zijn procedure steeds verder losgewrikt.

Bianca Krijgsman (Plien & Bianca, ‘t Schaep met de 5 Pooten) en Issaka Sawadogo (The Invader) spelen schoonmaakster Mirte en asielzoeker Luc. Voor Bianca Krijgsman is dit haar eerste dramatische hoofdrol in een Nederlandse film. Acteur Issaka Sawadogo is bekend van de internationaal geprezen film The Invader, geselecteerd door IFFR, San Sebastian, Venetië en het Toronto Filmfestival.

Jaap van Heusden, die ook de Telefilm Win/Win maakte, is de regisseur van De Nieuwe Wereld. Samen met Rogier de Blok (R U There) schreef hij het scenario. Producent is Marc Bary voor IJswater Films (Skin, Lotus). Cameraman is Jan Moeskops (Brammetje Baas, Lijn 32). Binnenkort zal de rest van de cast bekend worden gemaakt. De NTR, de coproducerende omroep, zendt de Telefilm in het voorjaar van 2013 uit op Nederland 2.

De Nieuwe Wereld is een Telefilm. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.

De opnames van De Nieuwe Wereld vinden plaats van 2 augustus tot 2 september in Amsterdam en omstreken.