web analytics

'Sterke Verhalen' in de bioscoop

Reacties zijn gesloten

De film Sterke Verhalen, een komische jongerenfilm, geschreven en geregisseerd door Teddy Cherim en Kees van Nieuwkerk, draait vanaf 19 augustus in de Nederlandse bioscopen. A-Film Entertainment verzorgt de distributie. Jeugdvrienden Cherim en Van Nieuwkerk bedachten het verhaal tijdens hun studie aan de Metropolitan Film School in Londen.

Sterke Verhalen gaat over Dennis die gaat studeren in de grote stad. Om naar een hip feest te kunnen, de juiste vrienden te maken en Sanne, het meisje van zijn dromen aan de haak te slaan, wordt hij door zijn grootste rivaal overgehaald om een pinguïn uit de dierentuin te stelen. Ondertussen beleven zijn toekomstige vrienden hun eigen sterke verhalen, vol seks, drugs en wilde feesten, in de zwoele zomer na het behalen van hun eindexamen.

De rol van Dennis wordt gespeeld door Achmed Akkabi, onder andere bekend van de serie Het huis Anubis. Eerder speelde hij de hoofdrol in de films Anubis en het pad der 7 Zonden en Alibi. Sallie Harmsen speelt de rol van Sanne. In 2008 speelde Sallie de hoofdrol in Het Echte Leven, waarvoor zij werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice. Sallie en Achmed zitten beiden in het tweede jaar van de toneelschool in Maastricht.

Andere hoofdrollen zijn voor: Manuel Broekman (Limo, Lover or Loser), Geza Weisz (Timboektoe, Happy End), Isis Cabolet (Spangas, De Gelukkige Huisvrouw), Gwen Pol en als de verteller Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Afblijven, De Daltons, Het leven uit één Dag).

Met gastrollen van: Hans Kesting, Pierre Bokma, Halina Reijn, Jon Karthaus, Youp van ’t Hek, Olga Zuiderhoek, Daniël Boissevain, Kees Hulst en Yahya Gaier.

Deze film is door een groep jonge acteurs, filmmakers en muzikanten tot stand gekomen. Het cliché ‘voor en door jongeren’ is dus uitstekend van toepassing. Lagestee Film BV tekent voor de productie.

A-Film Entertainment brengt Sterke Verhalen op 19 augustus uit in de Nederlandse bioscopen.

Op www.sterkeverhalendefilm.nl is binnenkort meer informatie  over de film te vinden.

Reacties zijn gesloten.