web analytics

Steun de Nederlandse science-fiction film ‘Gliese 581’

Reacties zijn gesloten

De afgelopen maanden werd er onder leiding van regisseuse Rianne Haak door een jong team enthousiaste filmmakers gewerkt aan de realisatie van de film Gliese 581. Gliese 581 vertelt het verhaal van astronaute Eva, geboren aan boord van het ruimtestation Erebus in het jaar 2207. Getraind voor een specifieke missie reist ze af naar het stelsel Gliese 581 om een planeet als de aarde te vinden.

Dichtbij haar einddoel begint haar ruimteschip de Vesta III echter technische mankementen te vertonen, dat Eva voor een haast onmogelijke keuze stelt. Terugkeren naar het ruimtestation, of haar reis voortzetten. Wetende dat ze waarschijnlijk niet terug zal keren.

In de film zijn rollen weggelegd voor Sanne van Dijk, Caspar Gimbrere, Alex van Bergen, Jorrit Ruijs & Raymond Thiry. Op dit moment is de post-productie fase in volle gang en is de verwachting dat de film in het voorjaar van 2013 in première zal gaan.

Om het laatste deel van de financiering rond te krijgen is er een campagne gestart op het filmplatform CineCrowd. Science-fiction liefhebbers kunnen hier alvast een Blu-Ray of T-shirt van de film bestellen om de film helpen te voltooien.