web analytics

Steven de Jong maakt wielerfilm

Reacties zijn gesloten

Steven de Jong gaat de Nederlandse roman Groot Verzet van Paul Rood verfilmen, meldt Novum. Het boek gaat over het gebruik van drugs in de wielerwereld. Rood neemt ook het filmscenario voor zijn rekening, maakte de schrijver vrijdag bekend.

Groot Verzet is een autobiografische roman uit 1989 waarbij de hoofdpersoon, een Nederlandse student, in Zweden tot 2 jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld voor het smokkelen van 4 kilo hasj. Hij weet echter uit de gevangenis te ontsnappen en wordt in zeer korte tijd wielerkampioen. Uiteindelijk wordt hij zelfs uitgenodigd voor de Olympische Spelen. Als zijn vriendin aan een overdosis overlijdt wordt hij snoeihard met de neus op de feiten en de risico’s van drugsgebruik gedrukt en neemt zijn leven een totaal andere wending.

“De ingrediënten van deze film zullen bijna iedere Nederlander aanspreken want het gaat over drugs, sport en liefde,” zegt regisseur de Jong, die eerder onder andere De Schippers van de Kameleon, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van ’63 maakte. De opnamen voor de film starten naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2011.