web analytics

Sylvia Hoeks naar Shanghai

Reacties zijn gesloten

Shooting Star Sylvia Hoeks is tussen 11 en 19 juni te gast op China’s grootste film event, het Shanghai International Film Festival. Ze bezoekt het festival samen met collega acteur Alexander Fehling (Inglorious Basterds,Goethe). De acteurs maken deel uit van een internationaal programma als ambassadeur van de Europese film, een uitvloeisel van hun bekroning als Shooting Star op het meest recente internationale film festival van Berlijn.

Samen met 10 Chinese acteurs, die verkozen zijn in het programma Star Hunter, worden zij gepresenteerd op het festival en zullen ze een aantal festival avonden als speciale gast bijwonen.

Sylvia Hoeks is al enkele jaren een van Nederlands meest gevraagde actrices. In 2007 speelde ze een bijrol in de film Duska, waarvoor ze werd bekroond met een Gouden Kalf. Ook speelde ze de hoofdrol in de bioscoopfilm De Storm, die door meer dan 660.000 mensen werd gezien. In 2010 speelde ze Tirza in de gelijknamige verfilming van de roman van Arnon Grunberg. Ook voor deze rol ontving ze een Gouden Kalf-nominatie.

Sylvia Hoeks heeft net de opnames afgerond van De Bende van Oss. Deze op feiten gebaseerde misdaadfilm van Andre van Duren (met ook Daan Schuurmans en Frank Lammers) draait half oktober in de bioscoop.

Bron: Copper & Co / Oene Kummer