web analytics

Sylvia Hoeks speelt hoofdrol in nieuwe film Oscarwinnaar Giuseppe Tornatore

Reacties zijn gesloten

Actrice Sylvia Hoeks gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen naast Geoffrey Rush en Donald Sutherland in de internationale filmproductie The Best Offer. De film wordt geregisseerd door de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore, die een Oscar won voor Cinema Paradiso (1988). Componist Ennio Morricone, waarmee de regisseur al eerder succesvol samenwerkte, is eveneens aan het filmproject verbonden.

De opnamen zijn reeds begonnen en vinden plaats in Wenen en Noord Italië. De internationale release staat gepland voor 2013.

Hoeks zal dit jaar nog te zien zijn in de hoofdrol van de nieuwe Jos Stelling film Het Meisje en de Dood, waarin ze een hoofdrol vertolkt, en in de Duitse comedy Vatertage.

Quote Sylvia Hoeks: ‘Ik heb mezelf wel 10 keer wakker geknepen, en toen bleek dat ik al wakker was, besefte ik het pas. Om te mogen werken tussen zoveel talent betekent alles voor me. Ik geniet van ieder moment. Magisch’.

Actrice Sylvia Hoeks (Tirza, Overspel) won op 24-jarige leeftijd een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfesival voor haar rol in de film Duska van regisseur Jos Stelling. Sinds haar afstuderen aan de Toneelschool in Maastricht speelde de actrice in zowel in theaterstukken als in tv-series en films. De VARA serie Overspel waarin ze een hoofdrol vertolkt is een van de best bekeken dramaseries van de afgelopen jaren.

Hoeks was driemaal te zien in de openingsfilm op het Nederlands Filmfestival : Duska (2007), Tirza (2010) en De Bende van Oss (2011). Voor deze laatste rol ontving de actrice dit weekend op het Festival International du Film Policier in Luik de prijs voor Beste Actrice.

Vijf jaar na de succesvolle samenwerking met Jos Stelling in Duska pakten beide de draad dit jaar weer op in de productie Het Meisje en de Dood, waarin Hoeks wederom een hoofdrol vertolkt. Deze internationale co-productie (Russisch-Nederlands-Duits) zal later dit jaar in zowel Rusland als Nederland in de bioscoop te zien zijn.