web analytics

Sylvia Hoeks wint in Portugal

Reacties zijn gesloten

Actrice Sylvia Hoeks uit Maarheeze is in de prijzen gevallen bij de 26e editie van Festroia, het internationale filmfestival van Portugal. Ze werd verkozen tot beste actrice voor haar rol van Julia in de film ‘De Storm’ van regisseur Ben Sombogaart.  De Storm is in juli ook de openingsfilm op het Stony Brook Filmfestival in Long Island.

In de film speelt Sylvia Hoeks het Zeeuwse tienermeisje Julia, die zwanger raakt van haar vriendje Koos. Die schrikt hier zo van dat hij vlucht. In de nacht van 31 januari 1953 wordt Zeeland getroffen door een watersnoodramp. Julia verdrinkt bijna, maar wordt gered door Aldo (Barry Atsma). Wel moet ze haar inmiddels geboren baby achterlaten. Met Aldo start ze een haast onmogelijke zoektocht.

De Storm trok in Nederland een kleine 750.000 bezoekers.

Hoeks is na de zomer te zien als in de gelijknamige film naar het boek van Arnon Grunberg. De speelfilm gaat op woensdag 22 september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

‘Tirza’ is de openingsfilm van de dertigste editie van het festival. Vanaf 30 september is de productie in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: Omroep Brabant

Een gedachte over “Sylvia Hoeks wint in Portugal

  1. Goh, dat zag ik niet aankomen in Nederland was de pers namelijk niet echt te spreken over haar prestatie.

Reacties zijn gesloten.