web analytics

Tamar van den Dop zoekt participanten

Reacties zijn gesloten

Supernova is, na Blind, de tweede speelfilm van regisseuse en actrice Tamar van den Dop. Voor het laatste deel van de financiering roept zij de hulp in van het Nederlandse publiek.

Supernova vertelt het verhaal van Meis, een meisje van vijftien jaar dat met haar ouders en haar oma in een klein huisje woont in de bocht van de weg. Meis wil een groots en meeslepend leven. Maar er gebeurt niets, behalve het wachten op de volgende auto die de voorgevel ramt.

Supernova heeft al steun gekregen van het Nederlands Filmfonds, het Rotterdam Media Fonds en het Duitse fonds Nordmedia. Hiermee is tachtig procent van de financiering binnen. De casting is in volle gang en het is de bedoeling dat de film zomer 2012 wordt opgenomen. Bij het laatste deel van de financiering willen de makers nu graag het publiek betrekken. Via het nieuwe Nederlandse platform EU1 (een initiatief van onder anderen acteur Waldemar Torenstra) kan iedereen – van particulieren tot bedrijven en verenigingen – die het project een warm hart toedraagt, donaties doen aan de film. Vanzelfsprekend hebben de makers hier van alles tegenover gezet, van setbezoek tot volledige producers credits.

Tamar van den Dop over de film: “Supernova is een rijk, ontroerend en filmisch verhaal. Het existentiële van de pubertijd, de vraag naar het ontstaan der dingen, het vluchten in fantasieën en ontluikende seksualiteit. Het ‘hervinden’ van durf, maar ook het voelen van gemiste kansen en de zucht naar avontuur en de grote stad. Ik wil met Supernova een viering op het leven maken. En ik vind het fantastisch om het publiek te betrekken bij het tot stand komen van mijn film.”

Producent Raymond van der Kaaij: “We willen met Supernova een toegankelijke, Nederlandse kwaliteitsfilm maken. De afgelopen jaren hebben we met enorme passie aan dit project gewerkt. Wij zijn blij dat het Nederlands Filmfonds en andere fondsen hun nek al hebben uitgestoken voor dit project. Maar juist door nu het publiek te betrekken bij de totstandkoming en financiering kiezen we een directe en democratische route voor het maken van een film. Niet volledig met subsidies, maar vanuit cultureel ondernemerschap. En tenslotte is het het publiek wat nu mede gaat bepalen of deze film überhaupt gemaakt kan worden. Het project is te vinden op www.eu1.tv/pitches/supernova.”

Supernova wordt geproduceerd door Revolver Media in coproductie met het IJswater Films van producent Marc Bary en is ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds en het Rotterdams Medias Fonds. Het scenario is gebaseerd op het Vlaamse roman Mijn vader zegt dat wij levens redden van Do van Ranst, winnaar van de Vlaamse en Duitse Jeugdliteratuurprijzen. De Duitse coproducent is COIN Film (Brownian Movement).