web analytics

The Hollywood Reporter prijst Lisa Smit

Reacties zijn gesloten

Het gezaghebbende Amerikaanse filmblad The Hollywood Reporter is vol lof over de jonge Nederlandse actrice Lisa Smit. In de recensie van de Duitse film Quellen des Lebens, waarin zij een belangrijke rol speelt, wordt vooral haar bijdrage uitgelicht en geprezen.

“Smit en haar jonge medespeler Leonard Scheicher verrichten een wonder”, schrijft de criticus in de recensie die zaterdag werd geplaatst. “Hoewel zij de kleinste verhaallijn hebben, weten zij hun personages zoveel charisma mee te geven dat hun verleidelijke relatie volledig geloofwaardig wordt. Het is een verademing om deze liefde te ervaren na alle ellende die de andere personages hebben doorgemaakt.”

Quellen des Lebens, waarin de 19-jarige Lisa Smit haar internationale speelfilmdebuut maakt, is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de 17-jarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait. Zij deelt het doek onder meer met grote Duitse sterren als Moritz Bleibtreu (Lola Rennt), Jurgen Vogel en Meret Becker.

De jonge Nederlandse actrice was eerder onder meer te zien in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is binnenkort ook te zien in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin (gespeeld door Monic Hendrickx).

Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien zal zijn.