web analytics

'The Sky above Us' wint KODAK ontwikkelingsprijs

Reacties zijn gesloten

Vanmiddag is tijdens de Holland Film Meeting in Grand Hotel Karel V in Utrecht de Kodak Netherlands Production Platform (NPP) Ontwikkelingsprijs uitgereikt aan regisseur Marinus Groothof en producent Sander Verdonk van LEV Pictures voor het speelfilmproject THE SKY ABOVE US.

De jury van de Kodak NPP Ontwikkelingsprijs bestaat uit: Louis Machado (Entertainment Imaging Belgium), Marten Rabarts (Binger Filmlab), Jane Williams (Dubai International Film Festival), Lucas Rosant (Mandra Films) en Marcus van der Zwaag (ABC/Cinemien).

De jury herkent een project gedreven door persoonlijke betrokkenheid en originaliteit. Het verhaal wordt gevormd vanuit verschillende personages die verstrikt zijn in toevallige omstandigheden en de jury is van mening dat THE SKY ABOVE US een veelbelovend speelfilmdebuut zal zijn.

In THE SKY ABOVE US proberen drie mensen zo normaal mogelijk te leven  tijdens de NAVO bombardementen in 1999. Het productiebedrijf LEV Pictures, gespecialiseerd in korte film en documentaires, start in het voorjaar van 2011 met de opnames van hun eerste speelfilm PLAN C. Het bedrijf produceerde eerder SUNSET FROM A ROOFTOP, eveneens geregisseerd door Marinus Groothof, dat in 2009 een Gouden Kalf voor de beste korte film won op het Nederlands Film Festival.

Kodak sponsort de prijs van € 5.000,- ter ondersteuning van de verdere financiële ontwikkeling van het nieuwe project. De prijs is bedoeld voor producenten die zich richten op de ontwikkeling en ondersteuning van auteursfilms en wordt toegekend aan een project waarover tijdens het NPP een heldere en toegewijde presentatie is gegeven. Alle Nederlandse filmprojecten uit de selectie van het NPP kwamen voor de prijs in aanmerking.

Het NPP maakt onderdeel uit van de Holland Film Meeting, die het Nederlands Film Festival tot en met maandag 27 september voor de 24e keer organiseert. In het NPP zijn dit jaar in totaal zes Nederlandse en twaalf internationale speelfilmprojecten in ontwikkeling aan een panel van internationale producenten en financiers gepresenteerd.

Reacties zijn gesloten.