web analytics

'Tien Torens diep' genomineerd voor Cinekid Kinderkast Publieksprijs

Reacties zijn gesloten

Tien Torens Diep, de succesvolle jeugddramaserie over de avonturen van drie mijnwerkerskinderen van de AVRO en L1, is genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publieksprijs fictie. Kinderen kunnen nu stemmen op Tien Torens Diep via de website van Cinekid; www.cinekid.nl/kinderkast.  Ook SpangaS en Puppy Patrol zijn genomineerd.

Elk jaar nomineren een vakjury en een publieksjury ieder drie programma’s in twee categorieën: fictie en non-fictie. Tien Torens Diep is genomineerd in de categorie fictie. Er wordt gekozen uit tientallen jeugdprogramma’s van zowel commerciële als publieke omroepen, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen. Tien Torens Diep is genomineerd door de publieksjury na een eerdere selectie door de vakjury, bestaande uit: Ineke Houtman, Ingeborg Jansen, Mieke de Jong, Chris Silos en Ingrid Wolff. 

Tien Torens Diep speelt zich af in de jaren ‘50 in de voormalige mijnstreek in Zuid-Limburg en gaat over de vriendschap tussen Stef, Victor en Wietske. Samen hebben ze een geheime club met maar één doel: de spannende wereld van de steenkolenmijnen in!

Tien Torens Diep is gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens, die in Limburg woont. Momenteel is Tien Torens Diep iedere zaterdag om 19.00 uur weer te zien op Z@PP. De serie is geproduceerd door Bijker Producties en is eerder dit jaar uitgezonden door AVRO en L1. 

De winnaars van de Cinekid Kinderkast-Televisieprijzen 2010 worden op 29 oktober bekend gemaakt tijdens het Cinekid festival in Amsterdam.

Tien Torens Diep is elke zaterdag om 19.00 uur weer te zien op Z@PP.