web analytics

Tjeerd Oosterhuis verzorgt muziek ‘Mees Kees’

Reacties zijn gesloten

Tjeerd Oosterhuis gaat de muziek verzorgen voor de familiefilm Mees Kees. Tjeerd is verantwoordelijk voor de filmmuziek en de titelsong. Daarnaast gaat Tjeerd het liedThe Lion Sleeps Tonight voor de film bewerken. Mees Kees is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Mirjam Oldenhave en is vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Tjeerd Oosterhuis werd bekend met de band Total Touch, waarvan zijn zus Trijntje de leadzangeres was. In 2001 richtte hij zijn eigen muziekproductiebedrijf D.E.M.P op, waarmee hij voor diverse artiesten muziek schrijft en produceert. Ook is hij betrokken bij het Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen. Recentelijk was hij nog verantwoordelijk voor de titelsong One Thousand Voices van het populaire tv-programma The Voice.

Voor Tobias (Felix) komt Mees Kees (Willem Voogd), de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf.  Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) vindt het maar niets.

Mees Kees wordt geproduceerd door PV Pictures en gedistribueerd door Entertainment One Benelux. De cast bestaat uit onder anderen Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix, Brent, Peter Heerschop, Cas Jansen, Viviënne van den Assem en Hannah Hoekstra. De film wordt geregisseerd door Barbara Bredero en is vanaf oktober 2012 te zien in de bioscoop.