web analytics

‘Toen was geluk heel gewoon’ wordt speelfilm

Reacties zijn gesloten

De razend populaire comedyserie Toen was geluk heel gewoon, die miljoenen kijkers jarenlang aan de televisie gekluisterd hield, krijgt een vervolg in de bioscoop.

Gedurende ruim 16 jaar leefden jong en oud in 229 afleveringen mee met de dagelijkse beslommeringen van Jaap en Nel Kooijman, Simon Stokvis en meneer Harmsen. In 1999 won de serie de Gouden Televizier Ring voor meest populaire televisieprogramma.

Gerard Cox, Joke Bruijs, Sjoerd Pleijsier en Huib Rooymans zullen ook in de bioscoopfilm hoofdrollen vertolken. De film speelt zich af in 1974, het jaar waarin de karakters in de televisieserie waren beland toen de serie stopte.

MAX-directeur Jan Slagter: “De comedyserie was een groot succes en voor MAX een goede reden om de kijkers thuis nog één keer de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten. De familiefilm gaat verder waar de laatste aflevering gestopt is en zal voor nieuwe, komische en spannende scenes zorgen.”

Het scenario wordt geschreven door Lars Boom (Penny’s Shadow, Snuf de Hond). De film wordt geproduceerd door Infinity Film met Omroep MAX als coproducent. Just Bridge Filmdistribution brengt de film voorjaar 2013 uit in de bioscoop.

1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.