web analytics

‘Hou me vast – De Dijk’ trailer online

Reacties zijn gesloten

In aanloop naar het 30 jarige bestaan van De Dijk volgt Suzanne Raes de bandleden in het enerverende jaar 2010: een jaar vol vriendschap, vreugde, verdriet en Soul.

Al bijna 30 jaar toert De Dijk door Nederland. Van Nijeveen tot Bergen op Zoom, van Weert tot Broek op Langedijk. In vrijwel ongewijzigde samenstelling heeft deze band een steeds breder publiek aan zich weten te binden. Ze zijn samen opgegroeid en hebben elkaar beter gemaakt door keihard en op een unieke manier samen te werken. Terwijl voor de buitenwereld Huub van der Lubbe het gezicht is van de band, is de band van binnen vooral een collectief: alles wordt in gezamenlijkheid besloten. Het gaat altijd om ‘samen’. De Dijkleden hebben alles wat je je als muzikant kunt wensen in Nederland: altijd volle zalen, en een band van vrienden. Maar toch groeit ondanks deze weldaad bij Huub van der Lubbe soms de twijfel: hoe lang kun je op deze manier nog door gaan? Is er een leven buiten De Dijk? En wanneer zou dat leven dan moeten beginnen?

De documentaire toont het jaar waarin ze hun eerste internationale album HOLD ON TIGHT uitbrengen en dat feestelijk zouden bekronen met een optreden met Solomon Burke in Paradiso. Het loopt anders – de ochtend van zijn aankomst in Amsterdam overlijdt Solomon Burke op Schiphol. De Dijk is er kapot van: ze verliezen een vriend, maar ook valt een mogelijke internationale droom aan diggelen.

De première van de documentaire vindt plaats op zondag 25 september in de Stadsschouwburg van Utrecht tijdens het Nederlands Film Festival.