web analytics

Trailer Frans Weisz’ ‘Leven? of Theater?’ online

Reacties zijn gesloten

Vanaf 12 april is de documentaire ‘Leven? of Theater?’ van regisseur Frans Weisz in de bioscopen te zien. Bekijk hier de trailer.

Leben? oder Theater? Ein Singespiel – zo noemde Charlotte Salomon (Berlijn, 1917 – Auschwitz, 1943) haar uit meer dan zevenhonderd bladen bestaande, geschilderde levensverhaal, dat zij vlak voor haar deportatie in bewaring gaf met de woorden ‘Bewaar dit goed, het is mijn hele leven!’

Tijdens de voorbereiding van de speelfilm Charlotte (1980), kregen de makers van de film uit handen van Charlottes stiefmoeder, Paula Salomon-Lindberg, een nooit eerder gepubliceerde brief, met het verzoek de inhoud niet in de film te gebruiken. In deze brief, gericht aan haar grote liefde, beschrijft Charlotte de omstandigheden waarin Leben? oder Theater? tot stand kwam, doet zij een ontroerende bekentenis en komen we voor het eerst dichtbij de ‘werkelijke’ Charlotte.

Frans Weisz geeft in zijn nieuwste documentaire, met dezelfde titel als het levenswerk van Charlotte Salomon, niet alleen een fascinerend beeld van het leven van de jonge kunstenares, maar confronteert prominenten met haar brief; een postume onthulling die een heel nieuw licht werpt op de laatste periode van haar leven.

Vanaf 12 april te zien.