web analytics

Urbanus wil Ten Damme in film

Reacties zijn gesloten

De Belgische komiek Urbanus gaat toch zijn film ‘Altijd tevreden’ maken. Hij heeft alsnog 650.000 euro gekregen van het Vlaams Audiovisueel Fonds. In januari werd het project nog afgekeurd, maar Urbanus heeft het scenario aangepast. Urbanus zoekt nog wel subsidie in Nederland.

”Omdat we in Nederland coproductiesteun gaan vragen, moet er zeker een grote rol in zitten voor een Nederlander. Dat wordt Ellen ten Damme. Die heeft in Nederland een aardig rockchickgehalte”, zegt de komiek in de krant. Urbanus speelt zelf de hoofdrol. Zijn personage is gebaseerd op Camille Jenatzy, de Belg die als eerste 100 kilometer per uur haalde met een auto.

”Het is een uitvinder-duivenmelker. Via zijn duiven geraakt hij betrokken in de oorlog, omdat ze werden ingezet voor de communicatie. Het wordt een mix van humor, ontroering, spanning en mooie beelden.”

De Nederlander Sjef Scholte is bij de film betrokken als producent. Urbanus (61) brak eind jaren zeventig door in Vlaanderen en Nederland. Hij maakte veel korte films, strips en theatertournees. Zijn komische film Hector uit 1987 was tot voor kort de best bezochte Belgische film ooit. Altijd Tevreden wordt de eerste film voor Urbanus sinds De zevende Hemel in 1993.

Bron: ANP

Een gedachte over “Urbanus wil Ten Damme in film

  1. Hopelijk wat beter te verteren dan Urbanus’ laatste bioscoopavontuur, De Zevende Hemel.

Reacties zijn gesloten.